Laimikook on mõnusalt hapuka-magusa mekiga ja eriti meeldib mulle seda teha suvisel ajal. Teen seda kooki natukene enda moodi, aga tunnistan, et inspiratsiooni olen saanud siit.
Minu enda retsept sisaldab ka natuke kaerakliisid ning on paksema põhjaga, aga ka originaalretsept on ülimaitsev.

Vaja läheb:
Põhi:
350 g Digestive küpsiseid
50 g kaerakliisid
180 g võid
Kate:
150 ml laimimahla (umbes 4-5 laimi)
500 g (2x 250g) Jaani kondenspiima suhkruga
6 munakollast
Kaunistamiseks:
riivitud laimikoort
200 ml vahukoort
Põhja tegemiseks sulata või ning purusta küpsised. Sega küpsisepuru, sulavõi ning kaerakliid kokku. Saadud mass suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (24cm) põhja ja äärtele. Aseta vorm katte tegemise ajaks külmkappi tahenema. Sega omavahel laimimahl, munakollased ja kondenspiim korralikult läbi, vala küpsisepõhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 15 minutit. Kate peaks olema hüübinud (aga mitte täiesti tahke, vaid kergelt võbisev. Lase koogil 3-4 tundi külmkapis taheneda. Kaunista vahukoorega ja riivitud laimiga (ja laimiviiludega).